Pita od marelica za slatke ljetne užitke

Thinkstock
Slatke marelice u kombinaciji s domaćim džemom idealan su recept za najfiniju ljetnu pitu.
Vidi originalni članak

Kombinirajte džem od marelica i polovice marelica, pa ih spojite s finim i brzim prhkim tijestom. Slatko kiselkaste arome najbolje će se složiti s laganim okusima sladoleda poput vanilije, a želite li dodatno začiniti stvar, pripremite i fini preljev od sezonskog voća.
 

Jeste li probali? Cobbler - sočan kao pita, hrskav kao crumble

Foodgasm Pita od šumskog voća i sira stvorena za proljetno uživanje

 

Potrebno vam je:

  • 300 g pšeničnog brašna
  • 75 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 2 šalice džema od marelica
  • 500 g marelica

Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte brašno i šećer pa dodajte maslac. 
  2. Izmiksajte da dobijete smjesu nalik na krušne mrvice. 
  3. Dodajte žumanjke i četvrtinu šalice hladne vode te mijesite dok ne dobijete jednolično tijesto. 
  4. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20-ak min. 
  5. Razvaljajte polovicu tijesta i utisnite u dno okrugloga kalupa.
  6. Premažite tijesto džemom, pa po džemu posložite polovice očišćenih marelica.
  7. Pecite 35-40 min, ohladite i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr