gastro postao
Slatke marelice u kombinaciji s domaćim džemom idealan su recept za najfiniju ljetnu pitu.
Kombinirajte džem od marelica i polovice marelica, pa ih spojite s finim i brzim prhkim tijestom. Slatko kiselkaste arome najbolje će se složiti s laganim okusima sladoleda poput vanilije, a želite li dodatno začiniti stvar, pripremite i fini preljev od sezonskog voća.
Potrebno vam je:
- 300 g pšeničnog brašna
- 75 g šećera u prahu
- 150 g maslaca
- 2 žumanjka
- 2 šalice džema od marelica
- 500 g marelica
Postupak pripreme:
- Pomiješajte brašno i šećer pa dodajte maslac.
- Izmiksajte da dobijete smjesu nalik na krušne mrvice.
- Dodajte žumanjke i četvrtinu šalice hladne vode te mijesite dok ne dobijete jednolično tijesto.
- Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20-ak min.
- Razvaljajte polovicu tijesta i utisnite u dno okrugloga kalupa.
- Premažite tijesto džemom, pa po džemu posložite polovice očišćenih marelica.
- Pecite 35-40 min, ohladite i poslužite.
Dobar tek!