Pita od tikvica i feta sira

Recept za ukusnu pitu u kojoj možete kombinirati vaše omiljene sastojke
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 273

Potrebno vam je

  • 750 g tikvice, zelene
  • 250 g feta sir
  • 4 kom jaje kokošje
  • 30 g orah, suhi
  • 30 g kopar
  • 2 žlica peršin, list
  • 70 g parmezan
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očistite i operite tikvice, kuhajte na pari 12-15 minuta. Drvenom kuhačom istisnite višak tekućine. Tikvice sitno nasjeckajte i stavite u veliku zdjelu.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C i lim za pečenje pite promjera 20 – 24cm premažite maslacem.
  3. Namočite feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocijedite. Zdrobite sir i dodajte tikvicama. Umiješajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Odvojite malo parmezana za zadnji korak.
  4. Smjesu uspite u pripremljeni lim za pečenje, pospite parmezanom i pecite cca 45 minuta. Prije posluživanja provjerite sredinu drvenim štapićem.
Posjeti Gastro.hr