Najbolja od svih: Pita zeljanica

Stockfood
Najpopularnija i najukusnija pita s nadjevom od blitve - samo za vaše oči! I želudac...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 179

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 ml voda

Nadjev

  • 300 g blitva
  • 2 kom jaje kokošje
  • 500 g posni sir
  • 300 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol

Priprema

  1. Od brašna, soli i mlake vode zamijesite tijesto. Mijesite dok ne postane glatko. Podijelite ga na dva jednaka dijela, svaki dio razvaljajte tako da dobijete krug od 20 do 25 cm. Krugove dobro premažite uljem. Ostavite tijesto da odstoji najmanje 30 minuta. Razvaljajte tijesto što tanje.
  2. Za nadjev blitvu narežite na trake pa dodajte jaja, sir, vrhnje i sol. Sve dobro pomiješajte i nadjenite smjesom tijesto, a tijesto zarolajte.
  3. Pecite na 200°C oko pola sata. Pečenu pitu premažite s malo ulja i mlijeka te pustite da se malo "odmori" prije nego što je poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr