gastro postao
Najpopularnija i najukusnija pita s nadjevom od blitve - samo za vaše oči! I želudac...
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 179
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 250 ml voda
Nadjev
- 300 g blitva
- 2 kom jaje kokošje
- 500 g posni sir
- 300 g vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
Priprema
- Od brašna, soli i mlake vode zamijesite tijesto. Mijesite dok ne postane glatko. Podijelite ga na dva jednaka dijela, svaki dio razvaljajte tako da dobijete krug od 20 do 25 cm. Krugove dobro premažite uljem. Ostavite tijesto da odstoji najmanje 30 minuta. Razvaljajte tijesto što tanje.
- Za nadjev blitvu narežite na trake pa dodajte jaja, sir, vrhnje i sol. Sve dobro pomiješajte i nadjenite smjesom tijesto, a tijesto zarolajte.
- Pecite na 200°C oko pola sata. Pečenu pitu premažite s malo ulja i mlijeka te pustite da se malo "odmori" prije nego što je poslužite.
Izvor Skuhatćute