Recepti 10991 prikaza 25. svibnja 2016.

Najbolja od svih: Pita zeljanica

Pita
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Najpopularnija i najukusnija pita s nadjevom od blitve - samo za vaše oči! I želudac...

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 179

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 ml voda

Nadjev

  • 300 g blitva
  • 2 kom jaje kokošje
  • 500 g posni sir
  • 300 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol

Priprema

  1. Od brašna, soli i mlake vode zamijesite tijesto. Mijesite dok ne postane glatko. Podijelite ga na dva jednaka dijela, svaki dio razvaljajte tako da dobijete krug od 20 do 25 cm. Krugove dobro premažite uljem. Ostavite tijesto da odstoji najmanje 30 minuta. Razvaljajte tijesto što tanje.
  2. Za nadjev blitvu narežite na trake pa dodajte jaja, sir, vrhnje i sol. Sve dobro pomiješajte i nadjenite smjesom tijesto, a tijesto zarolajte.
  3. Pecite na 200°C oko pola sata. Pečenu pitu premažite s malo ulja i mlijeka te pustite da se malo "odmori" prije nego što je poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.