Pizza Pepebianco sa skutom i tartufima

Pripremite pizzu sa sirom, rikulom i tartufima, skupocjenim kraljevima među gljivama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 602

Tijesto za pizzu

  • 500 g glatko brašno
  • 10 g kvasac, svježi
  • sol
  • ulje maslinovo

Nadjev

  • 200 g mozzarella
  • 100 g rukola
  • 100 g skuta
  • tartuf crni

Priprema

  1. Tijesto za pizzu pripremite tako da prosijete brašno. Posolite ga.
  2. Kvasac razmutite u malo mlake vode da se aktivira. Umiješajte kvasac u brašno te izradite elastično tijesto. Pokrijte plastičnom folijom koja će ga dodatno zagrijati te pustite da odstoji barem pola sata.
  3. Premijesite tijesto. Razvaljajte i na pobrašnjenoj podlozi oblikujte podloge za pizze. Premažite rubove pizze s malo maslinova ulja da ostanu elastične.
  4. Nadjev za pizzu pripremite tako da mozzarellu ocijedite i narežete na ploške. Posložite na tijesto tako da prekriju sredinu, sve do rubova koji trebaju ostati slobodni kako bi se napuhnuli i lijepo porumenjeli.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.
  6. Izvadite pizzu te na vrući otopljeni sir pospite rikulu, komadiće skute i pokapajte maslinovim uljem. Po želji naribajte nekoliko listića tartufa.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Posjeti Gastro.hr