Kakva kombinacija: Pljeskavice punjene gljivama

Thinkstock
Šampinjoni su čest prilog uz meso s roštilja, a u ovom jelu postaju jednako važan sastojak kao i meso
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 353

Potrebno vam je

  • 600 g mljevena svinjetina
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom mladi luk
  • 1 mala žlica senf
  • 1 mala žlica worchester umak
  • 2 mala žlica maslac, neslani
  • sol
  • papar
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. U tavi prepržite gljive, luk i češnjak na maslacu. Pomiješajte mljevenu svinjetinu, senf, umak worcestershire, sol i papar. Dobro promiješajte. Oblikujte 12 pljeskavica.
  2. U sredinu šest pljeskavica stavite žlicu nadjeva od gljiva pa poklopite nenadjevenom pljeskavicom i zatvorite rubove. Pecite ih na roštilju 10-15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr