Pobjednička kombinacija: Juha od rajčice i bosiljka

Getty Images
Počastite se izvrsnom juhom od rajčice i bosiljka, koja miriše na sunce, more i visoke temperature...
Vidi originalni članak

Ovu divnu juhu od rajčice možete jesti toplu i hladnu, uz tost, baguette, krutone ili jednostavno uz listove svježeg bosiljka. 

Kremoznost možete postići dodavanjem kokosovog mlijeka, a u tom slučaju preporučujemo da smanjite količinu temeljca.

 

 

Recepti Brza juha s gljivama, krumpirom i heljdom

 

 

Sastojci:

  • 900 g rajčica
  • 1 velika mrkva
  • 75 g nasjeckanog luka
  • 4 nasjeckana režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Šaka listova bosiljka
  • 1 – 2 žličice soli
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • Papar

 

 

Priprema:

  1. U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezane rajčice, nasjeckanu mrkvu, luk, češnjak, temeljac i listove bosiljka. Posolite i popaprite, smanjite vatru, pokrijte poklopcem i pustite da krčka 45 minuta do sat vremena. Povremeno promiješajte.
  2. Maknite s vatre i pričekajte da se ohladi, a potom ubacite u blender ili izmiksajte štapnim mikserom. 

 

 

Nema bolje juhe! Topla minestrone juha dići će te - iz bolesnih

 

 

Po potrebi dodatno začinite, zagrijte ako volite toplu juhu i uživajte!

 

 

Posjeti Gastro.hr