Recepti 16. travnja 2019.

Pobjednička kombinacija: Juha od rajčice i bosiljka

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se izvrsnom juhom od rajčice i bosiljka, koja miriše na sunce, more i visoke temperature...

Ovu divnu juhu od rajčice možete jesti toplu i hladnu, uz tost, baguette, krutone ili jednostavno uz listove svježeg bosiljka. 

Kremoznost možete postići dodavanjem kokosovog mlijeka, a u tom slučaju preporučujemo da smanjite količinu temeljca.

 

 

Možda vas zanima... Brza juha s gljivama, krumpirom i heljdom Recepti

 

 

Sastojci:

  • 900 g rajčica
  • 1 velika mrkva
  • 75 g nasjeckanog luka
  • 4 nasjeckana režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Šaka listova bosiljka
  • 1 – 2 žličice soli
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • Papar

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Priprema:

  1. U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezane rajčice, nasjeckanu mrkvu, luk, češnjak, temeljac i listove bosiljka. Posolite i popaprite, smanjite vatru, pokrijte poklopcem i pustite da krčka 45 minuta do sat vremena. Povremeno promiješajte.
  2. Maknite s vatre i pričekajte da se ohladi, a potom ubacite u blender ili izmiksajte štapnim mikserom. 

 

 

Možda vas zanima... Topla minestrone juha dići će te - iz bolesnih Recepti

 

 

Po potrebi dodatno začinite, zagrijte ako volite toplu juhu i uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.