gastro postao
Počastite se izvrsnom juhom od rajčice i bosiljka, koja miriše na sunce, more i visoke temperature...
Ovu divnu juhu od rajčice možete jesti toplu i hladnu, uz tost, baguette, krutone ili jednostavno uz listove svježeg bosiljka.
Kremoznost možete postići dodavanjem kokosovog mlijeka, a u tom slučaju preporučujemo da smanjite količinu temeljca.
Sastojci:
- 900 g rajčica
- 1 velika mrkva
- 75 g nasjeckanog luka
- 4 nasjeckana režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- Šaka listova bosiljka
- 1 – 2 žličice soli
- 500 ml povrtnog temeljca
- Papar
Priprema:
- U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezane rajčice, nasjeckanu mrkvu, luk, češnjak, temeljac i listove bosiljka. Posolite i popaprite, smanjite vatru, pokrijte poklopcem i pustite da krčka 45 minuta do sat vremena. Povremeno promiješajte.
- Maknite s vatre i pričekajte da se ohladi, a potom ubacite u blender ili izmiksajte štapnim mikserom.
Po potrebi dodatno začinite, zagrijte ako volite toplu juhu i uživajte!