Pohani kruh iz pećnice - doručak za poželjeti

Getty Images
Za prvi obrok u danu odaberite zdraviju varijantu pohanog kruha, pa uživajte bez grižnje savjesti.
Vidi originalni članak

Pohani kruh, umjesto u ulju, pripremite u pećnici, pa mu dodajte omiljene dodatke i uživajte bez imalo briga. Odlično će se složiti sa slatkim dodacima poput meda, umakom od voća ili čokoladnim namazom, a odličan doručak bit će i u slanoj varijanti s dodatkom kiselog vrhnja, sirnog namaza, sireva, šunke ili jednostavnog kečapa.

 

Dobro jutro! Pohani kruh na dva načina - jesi li za slatki ili slani doručak?

za hladna jutra Obavezno isprobaj ovaj recept za pohani kruh!

 

Potrebno vam je:

  • 10 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 12 kriški kruha

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Jaja i mlijeko dobro pomiješajte, začinite ih soli i paprom. 
  3. Dobivenu mješavinu prebacite u veću plitku posudu, dodajte kruh i pustite da stoji dok kruh ne upije veći dio smjese.
  4. Postupak ponavljajte dok ne vam ne ponestane sastojaka.
  5. Pecite oko 6 minuta, pa kruh okrenite i na svaku krišku dodajte po pola žličice maslaca.
  6. Pecite dok ne poprimi boju, oko tri do četiri boje. 
  7. Poslužite odmah.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr