gastro postao
Za prvi obrok u danu odaberite zdraviju varijantu pohanog kruha, pa uživajte bez grižnje savjesti.
Pohani kruh, umjesto u ulju, pripremite u pećnici, pa mu dodajte omiljene dodatke i uživajte bez imalo briga. Odlično će se složiti sa slatkim dodacima poput meda, umakom od voća ili čokoladnim namazom, a odličan doručak bit će i u slanoj varijanti s dodatkom kiselog vrhnja, sirnog namaza, sireva, šunke ili jednostavnog kečapa.
Potrebno vam je:
- 10 jaja
- 100 ml mlijeka
- 12 kriški kruha
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Jaja i mlijeko dobro pomiješajte, začinite ih soli i paprom.
- Dobivenu mješavinu prebacite u veću plitku posudu, dodajte kruh i pustite da stoji dok kruh ne upije veći dio smjese.
- Postupak ponavljajte dok ne vam ne ponestane sastojaka.
- Pecite oko 6 minuta, pa kruh okrenite i na svaku krišku dodajte po pola žličice maslaca.
- Pecite dok ne poprimi boju, oko tri do četiri boje.
- Poslužite odmah.
Dobar tek!