Pohani kruh iz pećnice s hrskavim pokrovom

Shutterstock
Pohani kruh u slatkom izdanju uvijek je dobra ideja...
Vidi originalni članak

Recepata za pohani kruh ima toliko mnogo da baš svaki dan možeš uživati u nekom novom. Danas ti prenosimo još jednu odličnu ideju, koja će osobito razveseliti obožavatelje kukuruznih pahuljica.

Svoje kukuruzne pahuljice možeš pretvoriti u hrskavi pokrov za pohani kruh. Zapeci ga, prelij medom ili javorovim sirupom i uživaj u teksturi i okusu.

 

za hladna jutra Obavezno isprobaj ovaj recept za pohani kruh!


Sastojci:

  • 2 kriške kruha 
  • 25 g kukuruznih pahuljica
  • 2 velika jaja
  • 80 ml mlijeka
  • 1 žličica brašna
  • 2 kapljice ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Kruh nareži na četvrtine i lagano tostiraj u pećnici. Nakon pet minuta ga izvadi i dobro ohladi.
  3. U većoj posudu umuti jaja, mlijeko, brašno i vaniliju. Umoči svaku krišku kruha u smjesu, a potom uvaljaj u zdrobljene kukuruzne pahuljice.
  4. Stavi na papir za pečenje i stavi u hladnjak na pola sata.
  5. Položi pripremljeni kruh na lim i peci desetak minuta. Preokreni i peci dok ne poprimi zlatnu boju.

 

Dobro jutro! Pohani kruh na dva načina - jesi li za slatki ili slani doručak?

 

Posluži odmah!

 

Posjeti Gastro.hr