gastro postao
Pohani kruh u slatkom izdanju uvijek je dobra ideja...
Recepata za pohani kruh ima toliko mnogo da baš svaki dan možeš uživati u nekom novom. Danas ti prenosimo još jednu odličnu ideju, koja će osobito razveseliti obožavatelje kukuruznih pahuljica.
Svoje kukuruzne pahuljice možeš pretvoriti u hrskavi pokrov za pohani kruh. Zapeci ga, prelij medom ili javorovim sirupom i uživaj u teksturi i okusu.
Sastojci:
- 2 kriške kruha
- 25 g kukuruznih pahuljica
- 2 velika jaja
- 80 ml mlijeka
- 1 žličica brašna
- 2 kapljice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
- Kruh nareži na četvrtine i lagano tostiraj u pećnici. Nakon pet minuta ga izvadi i dobro ohladi.
- U većoj posudu umuti jaja, mlijeko, brašno i vaniliju. Umoči svaku krišku kruha u smjesu, a potom uvaljaj u zdrobljene kukuruzne pahuljice.
- Stavi na papir za pečenje i stavi u hladnjak na pola sata.
- Položi pripremljeni kruh na lim i peci desetak minuta. Preokreni i peci dok ne poprimi zlatnu boju.
Posluži odmah!