Pohano, hrskavo, sirno, a ima i tjestenine - ovo morate isprobati!

Thinkstock
Sjajni, hrskavi zalogaji instantno će postati omiljena grickalica najmlađih, dok će one starije posebice oduševiti u kombinaciji s kakvim ljuti umakom od rajčice.
Vidi originalni članak

Slasne okruglice odlično se slažu uz baš svaki umak, a zbog količine sira iznutra će biti divno kremaste, dok će izvana neodoljivo hrskati.

Spoj poznatih i jednostavnih namirnica posebno će voljeti najmlađi, dok će starije u potpunosti osvojiti spojite li ih uz kakav dobar čili umak na bazi rajčice. Za prste polizati!

 

pomaknuti klasik Danas kuhamo: Mesne okruglice na ražnjiću

Ideja za ručak Riblje okruglice vole tjesteninu i pire krumpir

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 g tjestenine
  • 250 g ribanog topljivog sira
  • 250 ml mlijeka
  • 65 g brašna
  • 120 g maslaca
  • 2 jaja
  • 3 šalice krušnih mrvica
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Skuhajte tjesteninu, a dok se kuha, naribajte sir.
  2. U većoj posudi otopite maslac, dodajte mu brašno, pa dobro promiješajte.
  3. Kuhajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte mlijeko i umutite pjenjačom dok ne dobijete gusti umak.
  4. Dodajte sir, pustite da se otopi i promiješajte. Dodajte skuhanu tjesteninu, sol i papar.
  5. Kratko ohladite, pa prebacite u posebnu posudu, a zatim u hladnjak na barem sat vremena.
  6. Oblikujte kuglice i spremite ih u zamrzivač na sat vremena.
  7. U jednoj posudi umutite jaja i dodajte im malo mlijeka, po želji, dok u drugu posudu stavite krušne mrvice.
  8. Kuglice ubacite u smjesu od jaja, uvaljajte u krušne mrvice i pržite u vrućem ulju oko 3-4 minute svaku kuglicu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr