Recepti 26. siječnja 2018.

Riblje okruglice vole tjesteninu i pire krumpir

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesne okruglice zamijenite ribljima, pripremite aromatičan umak od češnjaka i maslinovog ulja, pa sve zajedno poslužite uz omiljeni prilog. Za prste polizati!

Koristiti možete ribu po želji, a najbolji odabir bit će oslić. Sve što trebate jest ispeći ribu, usitniti je, a zatim povezati s ostatkom sastojaka.

 

Možda vas zanima... Ovo morate probati: Riblji uštipci za prste polizati Recepti

 

Oblikujte okruglice, pa ih pecite u pećnici ili na tavi. Pripremate li ih na štednjaku, koristite dublju tavu kako ulje ne bi prskalo po štednjaku, a pečete li ih u pećnici, ulje vam uopće neće biti potrebno.

Dobro zapecite okruglice sa svih strana te za to vrijeme skuhajte tjesteninu ili pire krumpir. Poslužite uz aromatičan i jednostavan hladni umak od maslinovog ulja, češnjaka i peršina i uživajte u divnom ribljem ručku.

 

Možda vas zanima... Domaći riblji štapići na potpuno drugačiji način Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 400 g oslića ili neke druge bijele ribe
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 65 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • Prstohvat čilija
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ribu najprije začinite s dva režnja češnjaka, malo maslinovog ulja, soli i paprom, umotajte je u foliju i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva, na oko 15 minuta.
  2. Ohladite, pa usitnite ribu.
  3. Luk nasjeckajte na sitno, pa ga kratko pirjajte na maslinovom ulju.
  4. Dodajte dva režnja češnjaka, kratko pirjajte, maknite s vatre i ohladite.
  5. U posudu ubacite usitnjenu ribu, luk, češnjak, naribanu mrkvu, jaje, brašno, čili, sol i papar.
  6. Dobro pomiješajte, pa oblikujte okruglice.
  7. Okruglice pecite na tavi ili u pećnici na 180 stupnjeva, oko 20 minuta.
  8. Za to vrijeme napravite umak od sitno sjeckanog češnjaka (preostala dva režnja), maslinovog ulja i peršina.
  9. Okruglice poslužite uz pire krumpir ili tjesteninu i prelijte umakom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.