gastro postao
Ovi slasni zalogaji bit će odličan izbor za svaki dan - jednostavni su, brzo se pripremaju i nestaju u rekordnom roku.
Pomiješajte sve sastojke, pripremite gusto tijesto, pa u njega umočite oslić. Sve zajedno pržite u vrućem ulju te za to vrijeme pripremite umak. Uz riblje uštipke sjajno će se složiti umak na bazi grčkog jogurta i začinskih trava, malo češnjaka i maslinovog ulja.
Za ultimativni užitak, uz uštipke poslužite pržene krumpiriće, a za zdraviju varijantu jednostavnu kuhanu rižu ili povrće.
Potrebno vam je:
- 500 g oslića
- 2 dl mlijeka
- 2 jaja
- sol
- mediteranske trave
- ulje
- češnjak u prahu
Priprema:
- Narežite riblje filete na sitnije komade i začinite ih mješavinom začina.
- Razmutite u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, sol i malo češnjaka u prahu te umiješajte ujednačeno tijesto gušće od tijesta za palačinke.
- Umačite u tijesto komade ribe, pržite s jedne i druge strane da porumene te ih vadite šupljikavom žlicom na papirnati ubrus.
Dobar tek!