Recepti 19. siječnja 2024.

Riblji uštipci za kojima će poludjeti i mali gurmani

riblji uštipci
Riblji uštipci foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Riblji uštipci brzo su, jednostavno i povoljno rješenje za riblje jelo. A svidjet će se i najmlađima, kojima riba često nije na popisu omiljenih namirnica

Nije uvijek lako mališane nagovoriti da pojedu ribu, a, ako ćemo pošteno, ni mnogim odraslima, posebno onima s kontinenta, riba nije na popisu omiljenih namirnica. Za sve njih, super rješenje su ovi riblji uštipci - sočni, slasni, brzo gotovi... A i odličan način da se napravi nešto fino i drugačije u zamrznute ribe na dane kada ribari možda nisu uspjeli puno uloviti i dopremiti svoj ulov u ribarnice.

Postupak nije odviše kompliciran - potrebno je samo pomiješati sve sastojke, pripremiti gusto tijesto, te u njega ubaciti natrgano meso oslića. Uštipci se prže u vrućem ulju, a poslužuju uz jednostavan umak od grčkog jogurta i začinskih trava, malo češnjaka i maslinovog ulja.

 

riblji fileti Možda vas zanima... Kako očistiti ribu i od najsitnijih kostiju Špajza riblja konzerva Možda vas zanima... Svi ukusni razlozi da više ne bacaš ulje iz riblje konzerve Špajza

 

Za ultimativni užitak, uz uštipke posluži pržene krumpiriće, a za zdraviju varijantu jednostavnu kuhanu rižu ili kuhano povrće. I svježa zelena (mlada) salata odlično će odgovarati.

 | Author: Duško Jaramaz/PIXSELL Oslić - draži nam je svježi, iz Jadrana, no na ovakve zimske dane dobro će doći i onaj zamrznuti foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Riblji uštipci

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 2 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • sol
  • mediteranske trave
  • ulje
  • češnjak u prahu

Postupak:

  1. Nareži riblje filete na sitnije komade i začini ih mješavinom začina.
  2. Razmuti u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, sol i malo češnjaka u prahu te zamiješaj ujednačeno tijesto, malo gušće od tijesta za palačinke.
  3. Ubaci u tijesto komade ribe, prži s jedne i druge strane da riblji uštipci porumene, te ih vadi šupljikavom žlicom na papirnati ubrus.
  4. Posluži uz jednostavan umak od grčkog jogurta. A možeš ih pokapati i s malo limuna za dozu svježine.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Evo još par recepata za jela od ribe...

 

Tuna burgere Možda vas zanima... Napravite riblji burger nakon kojeg ćete zaboraviti sve ostalo None Riblji štapići Možda vas zanima... Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi! Recepti Možda vas zanima... Riblja juha - jednostavna, brza i apsolutno divna Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.