gastro postao
Napravite ražnjiće od mesnih okruglica i poslužite ih uz fini slatko-kiseli umak
Mesne okruglice jedu se gotovo u cijelom svijetu. Recepata je zaista mnogo, no sve mesne okruglice imaju nekoliko zajedničkih dodirnih točaka.
Mesne okruglice u umaku od rajčice sa špagetima talijanski su klasik kojeg obožavamo. Ali ako napravite mali odmak i okruglice stavite na ražnjić i poslužite uz slatko kiseli umak vjerujemo da će vas ovo jelo još više osvojiti.
Potrebno vam je:
Umak:
- 1 šalica bijelog vina
- 2 žlica limunske trave
- 1 vezica mente
- 2 žlice korijandera
- 1 žlica češnjaka
- 1 žlica ljute paprike
- 1 žlica đumbira
Okruglice:
- 300 g mljevene puretine
- 2 žlice soja umaka
- 1 žlica češnjaka
- 2 žlica đumbira
- 0.50 mala žlica mljevenog cimeta
- 1 vezica korijandera
- 1 mladi luk
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke za okruglice pa oblikujte 12 kuglica.
- Ugrijte ulje u tavi pa pržite okruglice da se jednako zapeku sa svih strana. Poredajte gotove okruglice na ražnjiće.
- Napravite slatko-kiseli umak. Pomiješajte vino, šećer i limunsku travu pa kuhajte sve na umjerenoj vatri. Kad se tekućina smanji za trećinu, ocijedite je te dodajte metvicu, korijander, češnjak, ljutu papričicu i đumbir.