Okruglice u umaku od rajčice, na švedski ili, za one izbirljive kada je u pitanju vrsta mesa, okruglice od puretine.
Odaberite one koje najbolje odgovaraju baš vama. Poslužite ih uz špagete ili pire krumpir, pa uživajte u sjajnim okusima s različitih strana svijeta.
Unatoč uvjerenju da su izvorno talijansko jelo, mesne okruglice u umaku od rajčice zapravo su američki izum. Najčešće se pripremaju tako da se najprije sa svih strana poprže na ulju, a zatim se ubacuju u jednostavan umak na bazi pelata, domaćih ili kupovnih.
Mi vam donosimo čak nekoliko verzija; okruglice u salati, u finim umacima, sa sirom, kupusom i na pireu od sezonske bundeve.
Na vama je samo da odaberete novu omiljenu kombinaciju i vratite joj se u trenucima kada vas uhvati nesavladiva želja za tanjurom slasnih okruglica.
Pripremiti ih možete na jednostavniji način, bez posebnih dodataka, no odličan spoj okusa dobit ćete i dodate li u sredinu kockicu omiljenog topljivog sira.
Zahvaljujući super popularnom hygge načinu života, skandinavske su zemlje osvojile srca ljubitelja lijepog diljem svijeta. Osim genijalnih interijera, iz Švedske su nam tako stigle i slasne mesne okruglice u bijelom umaku.
Jednostavna priprema i autentični okusi ono su što nas je instantno privuklo ovom receptu, pa vam sasvim sigurni preporučujemo da se i sami okušate u istom.
Ne volite li miješano mljeveno meso, svakako birajte jednostavne mesne okruglice od puretine. Kombinirajte ih sa špagetima i špinatom ili im dodajte kurkume za još slasnije mirise.
Za posve drugačiji doživljaj, okrenite se finom sendviču za kojim su u potpunosti poludjeli Amerikanci ili pak iznenadite nepce finim bezmesnim "mesnim okruglicama našeg blogera Vedrana koje smo i sami isprobali i u potpunosti se oduševili.
Dobar tek!