Špajza 04. studenoga 2017.

Mesne okruglice na deset genijalnih načina

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesne okruglice idealna su ideja kada želite pripremiti raskošan ručak u kratkom vremenu, te istovremeno svojim umijećem zadiviti svakog tko će taj ručak isprobati...

Okruglice u umaku od rajčice, na švedski ili, za one izbirljive kada je u pitanju vrsta mesa, okruglice od puretine.

Odaberite one koje najbolje odgovaraju baš vama. Poslužite ih uz špagete ili pire krumpir, pa uživajte u sjajnim okusima s različitih strana svijeta.

 

Mesne okruglice | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Unatoč uvjerenju da su izvorno talijansko jelo, mesne okruglice u umaku od rajčice zapravo su američki izum. Najčešće se pripremaju tako da se najprije sa svih strana poprže na ulju, a zatim se ubacuju u jednostavan umak na bazi pelata, domaćih ili kupovnih.

Mi vam donosimo čak nekoliko verzija; okruglice u salati, u finim umacima, sa sirom, kupusom i na pireu od sezonske bundeve.

Na vama je samo da odaberete novu omiljenu kombinaciju i vratite joj se u trenucima kada vas uhvati nesavladiva želja za tanjurom slasnih okruglica.

 

Mesne okruglice Možda vas zanima... Sočne mesne okruglice u umaku od rajčice Recepti Možda vas zanima... Grčka salata s mesnim okruglicama i risonima Kolumne Mesne okruglice i kiseli kupus Možda vas zanima... Slasne mesne okruglice u zagrljaju kiselog kupusa Recepti Možda vas zanima... Butternut tikva: dva sjajna recepta s vjesnikom jeseni Kolumne

 

 

Pripremiti ih možete na jednostavniji način, bez posebnih dodataka, no odličan spoj okusa dobit ćete i dodate li u sredinu kockicu omiljenog topljivog sira. 

 

Možda vas zanima... Mesne okruglice punjene sirom Recepti

 

Mesne okruglice | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Zahvaljujući super popularnom hygge načinu života, skandinavske su zemlje osvojile srca ljubitelja lijepog diljem svijeta. Osim genijalnih interijera, iz Švedske su nam tako stigle i slasne mesne okruglice u bijelom umaku.

Jednostavna priprema i autentični okusi ono su što nas je instantno privuklo ovom receptu, pa vam sasvim sigurni preporučujemo da se i sami okušate u istom.

 

švedske okruglice Možda vas zanima... Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice Recepti

 

Ne volite li miješano mljeveno meso, svakako birajte jednostavne mesne okruglice od puretine. Kombinirajte ih sa špagetima i špinatom ili im dodajte kurkume za još slasnije mirise.

 

Možda vas zanima... Sasvim drugačije: Pureće okruglice sa špinatom Recepti Možda vas zanima... Najmirisnije pureće okruglice u umaku od kurkume Recepti

 

Za posve drugačiji doživljaj, okrenite se finom sendviču za kojim su u potpunosti poludjeli Amerikanci ili pak iznenadite nepce finim bezmesnim "mesnim okruglicama našeg blogera Vedrana koje smo i sami isprobali i u potpunosti se oduševili.

 

Možda vas zanima... Zašto je sendvič s mesnim okruglicama hit u Americi Recepti Možda vas zanima... Bezmesne "mesne" okruglice od patlidžana i slanutka Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.