Kad pomislimo na mljeveno meso i kiseli kupus pomislimo na sarmu, no mi imamo super recept koji ima iste sastojke i okuse, ali bez napornog i dugotrajnog motanja mesa u kupus
Mesne okruglice pronašle su novu ljubav! Više to nije samo uobičajeni umak od rajčice, sada su pripremljene uz neizostavan zimski klasik -kiseli kupus! Ako se pitaš kakav okus bi moglo imati ovo jelo, prisjeti se okusa sarme! Samo što je ovo još i bolje!
Kad pomislimo na mljeveno meso i kiseli kupus pomislimo na sarmu, no mi imamo super recept koji ima iste sastojke i okuse, ali bez napornog i dugotrajnog motanja mesa u kupus
Mesne okruglice s kiselim kupusom posluži tople,s pire krumpirom i uživaj u predivnim okusima zime! Recept je u nastavku...
Mesne okruglice s kiselim kupusom
foto: Taste of Home/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Mesne okruglice s kiselim kupusom
25 MIN
pripreme
31 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
MESNE OKRUGLICE
Sastojci
Mljeveno meso - miješano
450
g
Luk
1
kom
Češnjak
2
režanj
Listići svježeg peršina
1
žlica
Kruh
60
g
Jaje
1
kom
Slatka paprika (u prahu)
1
žlica
Sol
1
žličica
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Za mesne okruglice:Namoči kruh u hladnoj vodi i ocijedi ga. Meso pomiješati s mljevenom paprikom, paprom, soli, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesiti namočeni kruh. Rukom dobro izraditi smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikovati u kuglice.
Za kiseli kupus:U veći lonac stavi kiseli kupus, lovor, pire od rajčice i šećer - promiješaj pa prelij vodom da prekrije gotovo sav kupus. Zakuhati na srednjoj temperaturi. Smanji temperaturu na najnižu pa dodaj mesne okruglice, poklopi i i kuhaj 20 minuta - dok se meso ne skuha.
U manjoj posudi, izmiješaj mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa prelij u lonac s okruglicama i kupusom - promiješaj pažljivo i po potrebi još posoli i popapri.
Posluži toplo uz komad svježeg kruha, kuhani (pire) krumpir i s malo kiselog vrhnja.