Recepti 29. siječnja 2017.

Sasvim drugačije: Pureće okruglice sa špinatom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Primamljive i tako drugačije mesne okruglice privući će vas izgledom, a zatim oduševiti okusom

Sjajne okruglice bit će nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada isprobali. Spojite mljevenu puretinu i špinat, oblikujte slasne okruglice pa ih ubacite u kremasti umak nalik na bešamel. Poslužite uz špagete ili neku drugu vrstu tjestenine i navalite na neodoljiv spoj okusa u ovim neobičnim mesnim okruglicama.

Potrebno vam je:

  • 400 g smrznutog špinata
  • 600 g mljevene puretine
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 350 ml mlijeka
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 3 žlice parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 250 g ribanog sira
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • 2 žlice peršina
  • Sol, papar
  • Ulje

Priprema:

  1. Špinat odmrznite i osušite.
  2. Puretinu ubacite u posudu i napravite udubinu u sredini, dodajte špinat.
  3. Ubacite i dio sitno sjeckanog luka, češnjak, jaje, oko 20 ml mlijeka, krušne mrvice, peršin, parmezan, sol i papar.
  4. Pomiješajte i oblikujte okruglice.
  5. Poprskajte ih maslinovim uljem i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  6. Dok se okruglice peku, u zdjeli zagrijte žlicu ulja i dvije žlice maslaca.
  7. Dodajte ostatak sjeckanog luka, pustite da omekša pa dodajte brašno.
  8. Kuhajte jednu minutu, dodajte ostatak mlijeka i temeljac.
  9. Pustite da zavrije, a zatim dodajte ribani sir.
  10. Začinite soli, paprom, muškatnim oraščićem.
  11. Ubacite kuglice i poslužite uz tjesteninu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.