gastro postao
Primamljive i tako drugačije mesne okruglice privući će vas izgledom, a zatim oduševiti okusom
Sjajne okruglice bit će nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada isprobali. Spojite mljevenu puretinu i špinat, oblikujte slasne okruglice pa ih ubacite u kremasti umak nalik na bešamel. Poslužite uz špagete ili neku drugu vrstu tjestenine i navalite na neodoljiv spoj okusa u ovim neobičnim mesnim okruglicama.
Potrebno vam je:
- 400 g smrznutog špinata
- 600 g mljevene puretine
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 1 jaje
- 350 ml mlijeka
- 1 šalica krušnih mrvica
- 3 žlice parmezana
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 250 g ribanog sira
- Prstohvat muškatnog oraščića
- 2 žlice peršina
- Sol, papar
- Ulje
Priprema:
- Špinat odmrznite i osušite.
- Puretinu ubacite u posudu i napravite udubinu u sredini, dodajte špinat.
- Ubacite i dio sitno sjeckanog luka, češnjak, jaje, oko 20 ml mlijeka, krušne mrvice, peršin, parmezan, sol i papar.
- Pomiješajte i oblikujte okruglice.
- Poprskajte ih maslinovim uljem i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
- Dok se okruglice peku, u zdjeli zagrijte žlicu ulja i dvije žlice maslaca.
- Dodajte ostatak sjeckanog luka, pustite da omekša pa dodajte brašno.
- Kuhajte jednu minutu, dodajte ostatak mlijeka i temeljac.
- Pustite da zavrije, a zatim dodajte ribani sir.
- Začinite soli, paprom, muškatnim oraščićem.
- Ubacite kuglice i poslužite uz tjesteninu.
Dobar tek!