Pole sa slaninom: Prilog i glavno jelo u jednom
Ovo tradicionalno, i za pripremu potpuno jednostavno jelo - garantirano će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 33
Potrebno vam je
- 8 kom krumpira
- 16 kriška slanine
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Krumpire operite i prerežite po pola.
- Pleh obložite papirom za pečenje pa na njega posložite krumpir, posolite ga, popaprite i pecite 25 min u pećnici zagrijanoj na 200°C.
- Izvadite pleh, na svaku polu stavite jednu krišku slanine, vratite u pećnicu i pecite dok slanina ne postane hrskava. Poslužite uz domaću zimnicu i svježi, tanko narezani ljubičasti luk.
Dobar tek!
#zapečeni krumpir
#panceta
#krumpir
#slanina
#proljeće
#predjelo
#ljeto
#glavno jelo
#ručak
#niskokaloricna prehrana
#zima
#finger food
#večera
#pečenje
#jesen
#prilog