Pole sa slaninom: Prilog i glavno jelo u jednom

Ovo tradicionalno, i za pripremu potpuno jednostavno jelo - garantirano će vas oduševiti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 33

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpira
  • 16 kriška slanine
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Krumpire operite i prerežite po pola.
  2. Pleh obložite papirom za pečenje pa na njega posložite krumpir, posolite ga, popaprite i pecite 25 min u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  3. Izvadite pleh, na svaku polu stavite jednu krišku slanine, vratite u pećnicu i pecite dok slanina ne postane hrskava. Poslužite uz domaću zimnicu i svježi, tanko narezani ljubičasti luk.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr