Popečci od lososa za fine burgere, u tortilji ili uz omiljeno povrće

Getty Images
Kombinacijom nekoliko omiljenih sastojaka stvorit ćete sjajne popečke koje zatim možete ubaciti u pecivo, poslužiti uz omiljeno povrće ili upakirati u tortilju.
Vidi originalni članak

Popečci od lososa idealni su za baš svaku priliku. Pripremiti ih možete kao brzinski ručak, kao finger food ili pak fast food nakon kojeg ćete polizati prste.

 

tijekom radnog tjedna... Brzo i slasno: Losos u umaku od limuna i maslaca

 

Popečke spojite s omiljenim prilogom poput pečenog krumpira, ubacite u lepinju ili kajzericu sa svježim povrćem ili upakirajte u tortilju uz žlicu ili dvije kakvog finog umaka na bazi grčkog jogurta, s krastavcima i češnjakom.

 

Brzi ručak Losos na grillu postaje prava delicija u samo 10 minuta

 

Potrebno vam je:

  • 350 g slanutka
  • 50 g krušnih mrvica
  • peršin, list
  • 2 žlice limunovog soka
  • Prstohvat kumina
  • sol
  • Suncokretovo ulje
  • 2 bjelanjka
  • 400 g lososa

Postupak pripreme:

  1. U većoj posudi vilicom malo usitnite slanutak.
  2. Dodajte losos koji ste najprije ispekli u pećnici začinjen soli, paprom i limunovm sokom, pomiješajte ga s krušnim mrvicama.
  3. U manjoj posudi pomiješajte peršin, limunov sok, kumin, sol i umućene bjelanjke. 
  4. Prebacite u veću posudu s lososom, pomiješajte i oblikujte popečke.
  5. U tavi zagrijte ulje te pržite popečke 4-5 minuta sa svake strane.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr