Recepti 24. svibnja 2019.

Popečci od lososa za fine burgere, u tortilji ili uz omiljeno povrće

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacijom nekoliko omiljenih sastojaka stvorit ćete sjajne popečke koje zatim možete ubaciti u pecivo, poslužiti uz omiljeno povrće ili upakirati u tortilju.

Popečci od lososa idealni su za baš svaku priliku. Pripremiti ih možete kao brzinski ručak, kao finger food ili pak fast food nakon kojeg ćete polizati prste.

 

Možda vas zanima... Brzo i slasno: Losos u umaku od limuna i maslaca Recepti

 

Popečke spojite s omiljenim prilogom poput pečenog krumpira, ubacite u lepinju ili kajzericu sa svježim povrćem ili upakirajte u tortilju uz žlicu ili dvije kakvog finog umaka na bazi grčkog jogurta, s krastavcima i češnjakom.

 

Možda vas zanima... Losos na grillu postaje prava delicija u samo 10 minuta Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • 350 g slanutka
  • 50 g krušnih mrvica
  • peršin, list
  • 2 žlice limunovog soka
  • Prstohvat kumina
  • sol
  • Suncokretovo ulje
  • 2 bjelanjka
  • 400 g lososa

Postupak pripreme:

  1. U većoj posudi vilicom malo usitnite slanutak.
  2. Dodajte losos koji ste najprije ispekli u pećnici začinjen soli, paprom i limunovm sokom, pomiješajte ga s krušnim mrvicama.
  3. U manjoj posudi pomiješajte peršin, limunov sok, kumin, sol i umućene bjelanjke. 
  4. Prebacite u veću posudu s lososom, pomiješajte i oblikujte popečke.
  5. U tavi zagrijte ulje te pržite popečke 4-5 minuta sa svake strane.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.