Kombinacijom nekoliko omiljenih sastojaka stvorit ćete sjajne popečke koje zatim možete ubaciti u pecivo, poslužiti uz omiljeno povrće ili upakirati u tortilju.
Popečci od lososa idealni su za baš svaku priliku. Pripremiti ih možete kao brzinski ručak, kao finger food ili pak fast food nakon kojeg ćete polizati prste.
Popečke spojite s omiljenim prilogom poput pečenog krumpira, ubacite u lepinju ili kajzericu sa svježim povrćem ili upakirajte u tortilju uz žlicu ili dvije kakvog finog umaka na bazi grčkog jogurta, s krastavcima i češnjakom.
Potrebno vam je:
- 350 g slanutka
- 50 g krušnih mrvica
- peršin, list
- 2 žlice limunovog soka
- Prstohvat kumina
- sol
- Suncokretovo ulje
- 2 bjelanjka
- 400 g lososa
Postupak pripreme:
- U većoj posudi vilicom malo usitnite slanutak.
- Dodajte losos koji ste najprije ispekli u pećnici začinjen soli, paprom i limunovm sokom, pomiješajte ga s krušnim mrvicama.
- U manjoj posudi pomiješajte peršin, limunov sok, kumin, sol i umućene bjelanjke.
- Prebacite u veću posudu s lososom, pomiješajte i oblikujte popečke.
- U tavi zagrijte ulje te pržite popečke 4-5 minuta sa svake strane.
Dobar tek!