Brzo i ukusno: Popečci od krumpira i šunke

Thinkstock
Jeftini i fini specijalitet koji svatko može pripremiti uljepšat će svako vaše popodne...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 207

Popečci

  • 800 g krumpira
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlica vlasca ( listovi)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 150 g kuhana šunka
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • ulje suncokretovo
  • 1 vezica salata, zelena
  • 1 žlica arašida prženih, nesoljenih

Pesto od peršina

  • 1.5 šalica peršin, list
  • 2 žlica arašida prženih, nesoljenih
  • 0.25 šalica vlasca ( listovi)
  • limunov sok
  • 1 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Zakuhajte krumpire u posoljenoj hladnoj vodi pa ih kuhajte 10-12 minuta.
  2. Za pesto u blender stavite peršin, prženi kikiriki, vlasac i limunov sok. Dok blender radi, postupno dodajte ulje. Začinite pesto i ostavite ga sa strane.
  3. Zgnječite oguljeni i narezani krumpir, dodajte senf, vlasac i istučeno jaje. Začinite, izmiješajte i umiješajte narezanu šunku. Rukama oblikujte 18 pljeskavica i lagano ih pobrašnite.
  4. Pecite ih po dvije minute sa svake strane na ulju. Ocijedite pa poslužite sa salatom, prženim kikirikijem i pestom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr