gastro postao
Jeftini i fini specijalitet koji svatko može pripremiti uljepšat će svako vaše popodne...
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 207
Popečci
- 800 g krumpira
- 1 žlica senfa
- 2 žlica vlasca ( listovi)
- 1 kom jaje kokošje
- 150 g kuhana šunka
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- ulje suncokretovo
- 1 vezica salata, zelena
- 1 žlica arašida prženih, nesoljenih
Pesto od peršina
- 1.5 šalica peršin, list
- 2 žlica arašida prženih, nesoljenih
- 0.25 šalica vlasca ( listovi)
- limunov sok
- 1 dl ulje maslinovo
Priprema
- Zakuhajte krumpire u posoljenoj hladnoj vodi pa ih kuhajte 10-12 minuta.
- Za pesto u blender stavite peršin, prženi kikiriki, vlasac i limunov sok. Dok blender radi, postupno dodajte ulje. Začinite pesto i ostavite ga sa strane.
- Zgnječite oguljeni i narezani krumpir, dodajte senf, vlasac i istučeno jaje. Začinite, izmiješajte i umiješajte narezanu šunku. Rukama oblikujte 18 pljeskavica i lagano ih pobrašnite.
- Pecite ih po dvije minute sa svake strane na ulju. Ocijedite pa poslužite sa salatom, prženim kikirikijem i pestom.
Dobar tek!