Poseban desert: Krema s vanilijom i medom

Thinkstock
Sasvim poseban desert koji će od vas zatražiti da ga pripremate s pažnjom. Uživanje u aromatičnoj vaniliji nikad nije bilo slađe!
Vidi originalni članak

Pečena krema od vanilije bit će pravi izbor za uživanje kada vam se jede nešto slatko, ali ne preobično. Stvorena je za one trenutke kada se želite potruditi i zadiviti sami sebe izvanrednim desertom. Napravite kremu od mlijeka, jaja, vanilije i meda, a zatim je ispecite s malo muškatnog oraščića. Kada je desert gotov, na vrh možete staviti omiljeni keks pa pustiti da se slastica tako ohladi. Dodati možete i pirjane jabuke ili neko drugo voće, slatka pečena krema voli se baš sa svime.

Potrebno vam je:

  • 700 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 125 ml meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. U tavu dodajte mlijeko i polako ga zagrijavajte dok se ne pojave prvi mjehurići.
  3. Jaja pomiješajte u posebnoj posudi.
  4. Dodajte im med i prstohvat soli.
  5. Pomalo dodajte toplo mlijeko, nemojte prestati miješati.
  6. Kada više nemate mlijeka, dodajte ekstrakt vanilije.
  7. Podijelite dobivenu kremu u manje posudice koje mogu ići u pećnicu.
  8. Svaki primjerak pospite s malo muškatnog oraščića.
  9. Posudice stavite u veću posudu za pečenje u koju ste dodali vode.
  10. Ubacite u pećnicu i pecite oko 40 minuta do sat vremena.
  11. Jesu li pečene najbolje ćete provjeriti ako ih lagano dodirnete u sredini pa ako se i dalje tresu poput želea, gotove su.
  12. Ohladite ih barem deset minuta.
  13. Prekrijte ih prozirnom folijom i pustite da stoje na hladnom oko tri do četiri sata.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr