Posebna jela za tvoje najdraže žene

Laura Roman - Andrea Cukrov - Vedran Bošković Jela za dan žena - fina, a lagana. Autori su blogeri Laura Roman, Andrea Cukrov i Vedran Bošković
Dan žena odličan je povod da drage žene iznenadiš slasnim ručkom ili večerom...
Vidi originalni članak

Današnji dan, 8. ožujka, posvećen je slavljenju žena. Iako postignuća žena treba isticati tijekom cijele godine, Međunarodni dan žena uvijek nas ponovno podsjeti na zasluge svih inspirativnih i snažnih žena u našim životima.

Stoga, ako danas želiš razveseliti svoju suprugu, majku, baku, sestru ili prijateljicu, iznenadi ju ukusnim ručkom ili večerom. U nastavku donosimo ideje za tri ukusna ručka (ili večere) koji će ih zasigurno oduševiti!

Oslić na hrskavom batatu

Raskošan, ali jednostavan ručak od svega nekoliko namirnica i otprilike pola sata pripreme (pečenje uključeno) zasigurno će oduševiti sve ljubitelje ribe. Prilog je batat aromatiziran raznim začinima koji se odlično sljubljuje uz bijelu ribu. Uz malo truda možeš pripremiti jelo kojeg se ni restorani ne bi posramili. Autor recepta je Vedran Bošković kojeg možeš pronaći na blogu Začinjeno s ljubavlju

 

začinjeno s ljubavlju Pravi specijalitet: Oslić na hrskavom batatu

 

Kremasti rižoto s mascarponeom i crvenim paprom

Kremasti, aromatičan rižoto koji se topi u ustima, djelo je naše gastro zvijezde Andree Cukrov s bloga Cukar. Obogaćen mascarponeom i crvenim paprom, ovaj rižoto je prava gozba i eksplozija okusa - okusa koji se pamte i koje treba podijeliti dalje. Priprema je jednostavna, a garantiramo da s izborom ovog recepta nećeš pogriješiti! 
 

pripremila andrea cukrov Isprobaj kremasti rižoto s mascarponeom

 

Losos iz pećnice uz prilog od šparoga i riže

Ako si u strci s vremenom, a želiš pripremiti nešto jednostavno i zaista ukusno, ovaj recept je odličan izbor. Radi se o jelu koje možeš brzo pripremiti jer se losos peče 10-ak minuta, a šparoge su spremne još i brže. Losos serviraj uz rižu, rukolu i jednostavan umak od jogurta, limuna i majoneze koji povezuje sve okuse. Recept je osmislila Laura Roman, autorica bloga La vie shobaine. 
 

Brzo i zdravo Losos iz pećnice posluži uz šparoge i rižu

 

Posjeti Gastro.hr