Recepti 07. ožujka 2023.

Posebna jela za tvoje najdraže žene

Jela za dan žena
Jela za dan žena - fina, a lagana. Autori su blogeri Laura Roman, Andrea Cukrov i Vedran Bošković foto: Laura Roman - Andrea Cukrov - Vedran Bošković
gastro postao gastro.24sata.hr
Dan žena odličan je povod da drage žene iznenadiš slasnim ručkom ili večerom...

Današnji dan, 8. ožujka, posvećen je slavljenju žena. Iako postignuća žena treba isticati tijekom cijele godine, Međunarodni dan žena uvijek nas ponovno podsjeti na zasluge svih inspirativnih i snažnih žena u našim životima.

Stoga, ako danas želiš razveseliti svoju suprugu, majku, baku, sestru ili prijateljicu, iznenadi ju ukusnim ručkom ili večerom. U nastavku donosimo ideje za tri ukusna ručka (ili večere) koji će ih zasigurno oduševiti!

 | Author: Vedran Bošković Oslić na hrskavom batatu foto: Vedran Bošković

Oslić na hrskavom batatu

Raskošan, ali jednostavan ručak od svega nekoliko namirnica i otprilike pola sata pripreme (pečenje uključeno) zasigurno će oduševiti sve ljubitelje ribe. Prilog je batat aromatiziran raznim začinima koji se odlično sljubljuje uz bijelu ribu. Uz malo truda možeš pripremiti jelo kojeg se ni restorani ne bi posramili. Autor recepta je Vedran Bošković kojeg možeš pronaći na blogu Začinjeno s ljubavlju

 

Možda vas zanima... Pravi specijalitet: Oslić na hrskavom batatu Kolumne

 

 | Author: Andrea Cukrov Kremasti rižoto s mascarponeom foto: Andrea Cukrov

Kremasti rižoto s mascarponeom i crvenim paprom

Kremasti, aromatičan rižoto koji se topi u ustima, djelo je naše gastro zvijezde Andree Cukrov s bloga Cukar. Obogaćen mascarponeom i crvenim paprom, ovaj rižoto je prava gozba i eksplozija okusa - okusa koji se pamte i koje treba podijeliti dalje. Priprema je jednostavna, a garantiramo da s izborom ovog recepta nećeš pogriješiti! 
 

Možda vas zanima... Isprobaj kremasti rižoto s mascarponeom Kolumne

 

 | Author: la vie shobaine Losos iz pećnice foto: la vie shobaine

Losos iz pećnice uz prilog od šparoga i riže

Ako si u strci s vremenom, a želiš pripremiti nešto jednostavno i zaista ukusno, ovaj recept je odličan izbor. Radi se o jelu koje možeš brzo pripremiti jer se losos peče 10-ak minuta, a šparoge su spremne još i brže. Losos serviraj uz rižu, rukolu i jednostavan umak od jogurta, limuna i majoneze koji povezuje sve okuse. Recept je osmislila Laura Roman, autorica bloga La vie shobaine. 
 

Možda vas zanima... Losos iz pećnice posluži uz šparoge i rižu Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.