Posve novi okusi: Bakalar s narančom

Thinkstock
Sjajan spoj neobičnih okusa na vaš blagdanski stol donosi jedinstvene i posebne okuse
Vidi originalni članak

Spremate li pravo tradicionalno slavlje na kojem je bakalar obavezan, pripremite ga na ovaj jednostavan, ali ukusan način. Trebat će vam fileti bakalara, češnjak, malo sezama i dvije naranče. Sok od naranče dat će na slatkoći, ali i posebnosti okusa bakalara. Đumbir će pak divno zaokružiti čitavu kombinaciju.

Potrebno vam je:

  • 800 g bakalara
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2 naranče
  • 3 žličice sezama
  • 2 žličice đumbira
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:
Jednu naranču dobro ocijedite i naribajte joj koricu.
Drugu naranču narežite na kolutove.
Nasjeckajte češnjak.
Pomiješajte ulje, narančin sok i koricu, papar i sol, češnjak, peršin i ribani đumbir.
Dobro promiješajte.
Svaki komad bakalara očistite papirnatim ručnikom, pospite soli i paprom pa ih premažite umakom.
Pospite tostiranim sezamom, a kada ste ih stavili u posudu za pečenje koju ste prije toga obložili papirom za pečenje, dodajte kolutove naranče.
Zatvorite papir sa svih strana i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr