Recepti 22. prosinca 2016.

Posve novi okusi: Bakalar s narančom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan spoj neobičnih okusa na vaš blagdanski stol donosi jedinstvene i posebne okuse

Spremate li pravo tradicionalno slavlje na kojem je bakalar obavezan, pripremite ga na ovaj jednostavan, ali ukusan način. Trebat će vam fileti bakalara, češnjak, malo sezama i dvije naranče. Sok od naranče dat će na slatkoći, ali i posebnosti okusa bakalara. Đumbir će pak divno zaokružiti čitavu kombinaciju.

Potrebno vam je:

  • 800 g bakalara
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2 naranče
  • 3 žličice sezama
  • 2 žličice đumbira
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:
Jednu naranču dobro ocijedite i naribajte joj koricu.
Drugu naranču narežite na kolutove.
Nasjeckajte češnjak.
Pomiješajte ulje, narančin sok i koricu, papar i sol, češnjak, peršin i ribani đumbir.
Dobro promiješajte.
Svaki komad bakalara očistite papirnatim ručnikom, pospite soli i paprom pa ih premažite umakom.
Pospite tostiranim sezamom, a kada ste ih stavili u posudu za pečenje koju ste prije toga obložili papirom za pečenje, dodajte kolutove naranče.
Zatvorite papir sa svih strana i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.