Spremate li pravo tradicionalno slavlje na kojem je bakalar obavezan, pripremite ga na ovaj jednostavan, ali ukusan način. Trebat će vam fileti bakalara, češnjak, malo sezama i dvije naranče. Sok od naranče dat će na slatkoći, ali i posebnosti okusa bakalara. Đumbir će pak divno zaokružiti čitavu kombinaciju.
Potrebno vam je:
- 800 g bakalara
- 5 režnjeva češnjaka
- 2 naranče
- 3 žličice sezama
- 2 žličice đumbira
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
Jednu naranču dobro ocijedite i naribajte joj koricu.
Drugu naranču narežite na kolutove.
Nasjeckajte češnjak.
Pomiješajte ulje, narančin sok i koricu, papar i sol, češnjak, peršin i ribani đumbir.
Dobro promiješajte.
Svaki komad bakalara očistite papirnatim ručnikom, pospite soli i paprom pa ih premažite umakom.
Pospite tostiranim sezamom, a kada ste ih stavili u posudu za pečenje koju ste prije toga obložili papirom za pečenje, dodajte kolutove naranče.
Zatvorite papir sa svih strana i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!