Povrtna torta od palačinki - sezonsko povrće u novom ruhu

Stockfood
Palačinke s hrskavim rubovima, fini, sočan nadjev i tek nekoliko minuta u pećnici učinit će čudo od vašeg današnjeg ručka.
Vidi originalni članak

Poriluk i gljive kratko popržite na tavi, palačinke ispecite po svom omiljenom receptu, oduzmite im šećer, pa se bacite na slaganje ove genijalne slane torte od palačinki. Kombinaciji možete dodati i topljivi sir po želji kako bi nadjev bio bogatiji i još ukusniji.

 

BRZI RUČAK Zeleno čudo! Torta od palačinki s blitvom

 

Poslužite je uz salatu ili umak po želji, pa uživajte u slasnim zalogajima sezonskog povrća u posve novom ruhu.

 

Sezonski zalogaji Zelene palačinke za brzi ručak ili slasnu večeru

 

Potrebno vam je:

  • 4 palačinke
  • 300 g mrkve
  • 60 g maslaca
  • 300 g gljiva
  • 300 g poriluka
  • 200 g rajčica
  • 1 paprika
  • 3 jaja
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list

Priprema:

  1. Mrkvu naribajte, a gljive i poriluk narežite. Povrće prepržite na rastopljenom maslacu, posolite ga i popaprite.
  2. Umiješajte nasjeckano peršinovo lišće i ostavite neka se ohladi.
  3. Pripremite kremu tako da kiselo vrhnje istučete s jajima i posolite. Dodati možete i topljivi sir po želji.
  4. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. U njega stavite jednu palačinku, pospite je nadjevom od gljiva i prelijte trećinom kreme. Zatim na to stavite drugu palačinku, pospite nadjevom od mrkve te prelijte trećinom kreme. Na vrh stavite treću palačinku i pospite nadjevom od poriluka.
  5. Na kraju na vrh stavite i četvrtu palačinku pa prelijte ostatkom kreme. Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 170°C i pecite 60 minuta. Prije posluživanja ostavite da se ohladi.

Dobar tek!

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođite na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)

Posjeti Gastro.hr