Poriluk i gljive kratko popržite na tavi, palačinke ispecite po svom omiljenom receptu, oduzmite im šećer, pa se bacite na slaganje ove genijalne slane torte od palačinki. Kombinaciji možete dodati i topljivi sir po želji kako bi nadjev bio bogatiji i još ukusniji.
Poslužite je uz salatu ili umak po želji, pa uživajte u slasnim zalogajima sezonskog povrća u posve novom ruhu.
Potrebno vam je:
- 4 palačinke
- 300 g mrkve
- 60 g maslaca
- 300 g gljiva
- 300 g poriluka
- 200 g rajčica
- 1 paprika
- 3 jaja
- 300 ml kiselog vrhnja
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
Priprema:
- Mrkvu naribajte, a gljive i poriluk narežite. Povrće prepržite na rastopljenom maslacu, posolite ga i popaprite.
- Umiješajte nasjeckano peršinovo lišće i ostavite neka se ohladi.
- Pripremite kremu tako da kiselo vrhnje istučete s jajima i posolite. Dodati možete i topljivi sir po želji.
- Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. U njega stavite jednu palačinku, pospite je nadjevom od gljiva i prelijte trećinom kreme. Zatim na to stavite drugu palačinku, pospite nadjevom od mrkve te prelijte trećinom kreme. Na vrh stavite treću palačinku i pospite nadjevom od poriluka.
- Na kraju na vrh stavite i četvrtu palačinku pa prelijte ostatkom kreme. Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 170°C i pecite 60 minuta. Prije posluživanja ostavite da se ohladi.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođite na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)