gastro postao
Zelene palačinke idealna su ideja za ručak ili večeru, a u njima možete kombinirati sezonske plodove, pa uživati u najfinijim sezonskim zalogajima.
Tikvica, paprika i vlasac idealno će se sjediniti u malim zelenim palačinkama. Ovi sezonski zalogaji bit će idealni za ručak ili večeru, a poslužiti ih možete uz žlicu vrhnja ili grčkog jogurta, svježu rajčicu ili kao dodatak grilanoj piletini.
Potrebno vam je:
- 60 g bijelog brašna
- 180 ml mlijeka
- 1 jaje
- Pola glavice luka
- 1 svežanj vlasca
- 1 tikvica
- 1 paprika
- Prstohvat praška za pecivo
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Od brašna, mlijeka, jaja, soli, papra i vode napravite gustu smjesu za palačinke.
- Dodajte sitno nasjeckanu papriku i naribanu i dobro ocijeđenu tikvicu. Trebali biste dobiti gustu smjesu poput one za američke palačinke, pa gustoću balansirajte dodavanjem još brašna ili mlijeka.
- U tavi zagrijte malo ulja i, kad je vruće, dodajte hrpice smjese u ulje, pa pustite da se zapeku oko 3 minute.
- Okrenite i pecite dok ne poprimi boju s obje strane.
Dobar tek!