gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovo zeleno čudo iz pećnice odličan je ukusan ručak, a možete ga jesti i rukama.
                                
                                
                                    
                                
                                Zaprljat ćete samo dvije posudice i kuhaču, a spremit ćete ručak s kojim ćete nahraniti četvero ljudi – za samo 20 minuta.
Možete koristiti i svježu blitvu, ali morate ga kuhati vrlo kratko. Ubacite ju na minutu u slanu ključalu vodu, nakon toga dobro ocijedite i isperite hladnom vodom. Ostatak postupka se ne razlikuje.
Uživajte u brzom ručku koji neodoljivo podsjeća na omiljene browniese.
Sastojci:
- 300 g smrznute blitve
 - 130 g brašna
 - 1 žličica soli
 - 1 žličica praška za pecivo
 - 2 jaja
 - 250 ml mlijeka
 - 120 g maslaca
 - 1 luk
 - 250 g mozzarelle
 
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Namastite četvrtastu posudu za pečenje veličine otprilike 25x35 cm.
 - Blitvu stavite u posudu i prekrijte vodom. Dok zavrije kuhajte još 2-3 minute. Maknite s vatre i ocijedite.
 - U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte jaja, mlijeko i rastopljeni maslac, a zatim i blitvu, luk i mozzarellu.
 - Kad sve dobro pomiješate, prelijte u posudu i pecite 30-35 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno i poslužite ohlađeno.
 
Dobar tek!