gastro postao
Ovo zeleno čudo iz pećnice odličan je ukusan ručak, a možete ga jesti i rukama.
Zaprljat ćete samo dvije posudice i kuhaču, a spremit ćete ručak s kojim ćete nahraniti četvero ljudi – za samo 20 minuta.
Možete koristiti i svježu blitvu, ali morate ga kuhati vrlo kratko. Ubacite ju na minutu u slanu ključalu vodu, nakon toga dobro ocijedite i isperite hladnom vodom. Ostatak postupka se ne razlikuje.
Uživajte u brzom ručku koji neodoljivo podsjeća na omiljene browniese.
Sastojci:
- 300 g smrznute blitve
- 130 g brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja
- 250 ml mlijeka
- 120 g maslaca
- 1 luk
- 250 g mozzarelle
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Namastite četvrtastu posudu za pečenje veličine otprilike 25x35 cm.
- Blitvu stavite u posudu i prekrijte vodom. Dok zavrije kuhajte još 2-3 minute. Maknite s vatre i ocijedite.
- U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte jaja, mlijeko i rastopljeni maslac, a zatim i blitvu, luk i mozzarellu.
- Kad sve dobro pomiješate, prelijte u posudu i pecite 30-35 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno i poslužite ohlađeno.
Dobar tek!