Recepti 07. lipnja 2020.

Grickalica koju volimo: Šareni džepići od lisnatog tijesta

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Džepiće možete napraviti od gotovo svega što imate u frižideru- slanog i slatkog. U nastavku pročitajte nekoliko ideja za brzu večeru.

Kupovno lisnato tijesto spašava kad se pojave neželjeni gosti, ako nemaš volje kuhati ili jednostavno nemaš vremena. 
Jedan paket od 500 grama dovoljan je za 8 velikih ili 16 manjih džepića, a jedino na što trebate pripaziti je da narežete razvaljano tijesto na jednake komade. Inspirirajte se nekom od sljedećih kombinacija!

  1. Premaži lisnato umakom od rajčice, dodaj naribanu mozzarellu i po želji nasjeckanog svježeg bosiljka. Malo posoli, popapri, preklopi drugim komadom tijesta, premaži žumanjkom i rubove dobro utisni vilicom.
  2. Punjenje od gaude, kajgane i šunke odlično je za doručak. Slobodno osmisli neki lagani umak od jogurta!
  3. Kuhana narezana brokula pomiješana s kockicama šunke i gaude zvuči odlično. Ovi su džepići kreativan način da podmetneš brokulu svim članovima obitelji i prijateljima koji tvrde da je ne vole. 
  4. Piletinu pomiješaj s bešamel umakom, graškom i mrkvom! Dobro posoli i popapri i uživaj u kremastim zalogajima.
  5. Brzinska slana kombinacija je i feta sir sa špinatom. Dodaj u mješavinu jedno jaje i luk po želji te malo popapri.

Ako više voliš slatke kombinacije, napuni ih sezonskim voćem, pekmezom, ohlađenom puding kremom ili čokoladnim kapljicama.

 | Author: thinkstock foto: thinkstock

Obavezno premaži jajima, dobro utisnite rubove i peci 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.