Recepti 2475 prikaza 18. lipnja 2017.

Grickalica koju volimo: Šareni džepići od lisnatog tijesta

thinkstock
Džepiće možete napraviti od gotovo svega što imate u frižideru- slanog i slatkog. U nastavku pročitajte nekoliko ideja za brzu večeru.

Kupovno lisnato tijesto spašava kad se pojave neželjeni gosti, nemate volje kuhati ili jednostavno nemate vremena. 
Jedan paket od 500 grama dovoljan je za 8 velikih ili 16 manjih džepića, a jedino na što trebate pripaziti je da narežete razvaljano tijesto na jednake komade. Inspirirajte se nekom od sljedećih kombinacija!

1.    Premažite lisnato umakom od rajčice, dodajte naribanu mozzarellu i po želji nasjeckanog svježeg bosiljka. Malo posolite, popaprite, preklopite drugim komadom tijesta, premažite žumanjkom i rubove dobro utisnite vilicom.

2.    Punjenje od gaude, kajgane i šunke odlično je za doručak. Slobodno osmislite neki lagani umak od jogurta!

3.    Kuhana narezana brokula pomiješana s kockicama šunke i gaude zvuči odlično. Ovi su džepići kreativan način da podmetnete brokulu svim članovima obitelji i prijateljima koji tvrde da je ne vole. 

4.    Piletinu pomiješajte s bešamel umakom, graškom i mrkvom! Dobro posolite i popaprite i uživajte u kremastim zalogajima.

5.    Brzinska slana kombinacija je i feta sir sa špinatom. Dodajte u mješavinu jedno jaje i luk po želji te malo popaprite.

 

Ako više volite slatke kombinacije, punite sezonskim voćem, pekmezom, ohlađenom puding kremom ili čokoladnim kapljicama.

 | Author: thinkstock thinkstock

Obavezno premažite jajima, dobro utisnite rubove i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.