Recepti 21. srpnja 2017.

Mirisna tjestenina gotova prije nego trepnete

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako imate dileme oko današnjeg ručka, obavezno pročitajte jednostavni i zdravi recept koji smo pripremili za vas...

Ne sumnjamo da će vas oduševiti ova mirisna tjestenina s mladim špinatom, bademima i neobičnim crvenim umakom od pečenih paprika.

Bez obzira na to koliko se snalazite u kuhinji, ovaj recept nećete zeznuti. Zapravo, za dvadeset ćete minuta pripremiti ukusno jelo dostatno za četiri osobe. 

Sastojci:

  • 350 g tjestenine
  • 200 g zapečene crvene paprike
  • 600 g špinata
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 25 g ribanog parmezana
  • 40 g badema
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • Mljeveni papar

Priprema:

  1. Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Ostavite dcl vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  2. Pomiješajte crvene paprike s maslinovim uljem i izblendajte. Dodajte parmezan, bademe, 1 režanj češnjaka (nasjeckan), posolite i dobro izmiksajte.
  3. Zagrijte žlicu maslinovog ulja na tavici. Dodajte drugi režanj češnjaka, također nasjeckan. Nakon otprilike minutu ubacite špinat
  4. Na kraju dodajte i tjesteninu, pesto i vodu od kuhanja. Miješajte dok ne postane kremasto. 

 

Po želji stavite još malo parmezana na vrh i uživajte u ovoj brzoj, zdravoj i ukusnoj kombinaciji!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.