gastro postao
Ako imate dileme oko današnjeg ručka, obavezno pročitajte jednostavni i zdravi recept koji smo pripremili za vas...
Ne sumnjamo da će vas oduševiti ova mirisna tjestenina s mladim špinatom, bademima i neobičnim crvenim umakom od pečenih paprika.
Bez obzira na to koliko se snalazite u kuhinji, ovaj recept nećete zeznuti. Zapravo, za dvadeset ćete minuta pripremiti ukusno jelo dostatno za četiri osobe.
Sastojci:
- 350 g tjestenine
- 200 g zapečene crvene paprike
- 600 g špinata
- 1 dcl maslinovog ulja
- 25 g ribanog parmezana
- 40 g badema
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica soli
- Mljeveni papar
Priprema:
- Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Ostavite dcl vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Pomiješajte crvene paprike s maslinovim uljem i izblendajte. Dodajte parmezan, bademe, 1 režanj češnjaka (nasjeckan), posolite i dobro izmiksajte.
- Zagrijte žlicu maslinovog ulja na tavici. Dodajte drugi režanj češnjaka, također nasjeckan. Nakon otprilike minutu ubacite špinat.
- Na kraju dodajte i tjesteninu, pesto i vodu od kuhanja. Miješajte dok ne postane kremasto.
Po želji stavite još malo parmezana na vrh i uživajte u ovoj brzoj, zdravoj i ukusnoj kombinaciji!