Povrtno-mesne pole

Kuhate li krumpir u ljusci, neće se raspuknuti ako ga nekoliko puta lagano probodete iglom za pletenje. Brže ćete ga oguliti ako ga prelijete hladnom vodom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 12

Potrebno vam je

  • 3 kom krumpir, zreli
  • 2 mala žlica maslac, slani
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 100 g govedina, krta, mljevena
  • 1 šalica parmezan
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 4 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • masline, crne
  • 1 kom avokado (mesnati dio)
  • rukola
  • salata, zelena
  • 1 šalica čips

Priprema

  1. Krumpire nabodite vilicom i u kori pecite sat vremena na 180°c. Kad se ohlade, prepolovite ih i izdubite sredinu koju možete kasnije upotrijebiti za pire.
  2. Otopljenim maslacem premažite kore te posolite i popaprite. Vratite ih u pećnicu na još osam min. Izvadite iz pećnice pa svaku polovicu ispunite mješavinom govedine i sira. Vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne rastopi.
  3. Izvadite pa ih nadopunite salatom, narezanim maslinama, rajčicom i avokadom. Pospite izmrvljenim čipsom i s još malo sira ili prelijte umakom od sira.
  4. Vratite u pećnicu na još četiri-pet min te poslužite. zahtjevnije

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr