gastro postao
Kuhate li krumpir u ljusci, neće se raspuknuti ako ga nekoliko puta lagano probodete iglom za pletenje. Brže ćete ga oguliti ako ga prelijete hladnom vodom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 3 kom krumpir, zreli
- 2 mala žlica maslac, slani
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 100 g govedina, krta, mljevena
- 1 šalica parmezan
- 1 kom rajčica, crvena
- 4 kom masline, zelene, slane konzerv.
- masline, crne
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- rukola
- salata, zelena
- 1 šalica čips
Priprema
- Krumpire nabodite vilicom i u kori pecite sat vremena na 180°c. Kad se ohlade, prepolovite ih i izdubite sredinu koju možete kasnije upotrijebiti za pire.
- Otopljenim maslacem premažite kore te posolite i popaprite. Vratite ih u pećnicu na još osam min. Izvadite iz pećnice pa svaku polovicu ispunite mješavinom govedine i sira. Vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne rastopi.
- Izvadite pa ih nadopunite salatom, narezanim maslinama, rajčicom i avokadom. Pospite izmrvljenim čipsom i s još malo sira ili prelijte umakom od sira.
- Vratite u pećnicu na još četiri-pet min te poslužite. zahtjevnije
Izvor Skuhatćute