Preokrenuti kolač od limuna - za neobično slatka popodneva

Stockfood
Zbog gustog karamel umaka s limunom, ovaj će kolač biti neodoljivo sočan, dok će osvježavajuće arome limuna razbiti slatkoću i težinu biskvita.
Vidi originalni članak

Pripremite jednostavan preljev s limunom i šećerom, stavite ga na dno posude za pečenje, a zatim se bacite na pripremu biskvita. Neka bude taman sladak i pomalo prozračan. To ćete postići dodavanjem snijega od bjelanjaka u smjesu.

 

Medenjaci u novom ruhu Biskvit koji neodoljivo podsjeća na omiljene kolačiće

 

Pecite oko pola sata ili dok se kolač ne zarumeni, a za to vrijeme pripremite tučeno slatko vrhnje. Dodati mu možete i začine po želji. Kolač preokrenite, pa uživajte u najslađim zalogajima ovog sočnog kolača.

 

Lješnjak i češnjak Biskvit od rogača - zdravo ruho omiljene slastice

 


Potrebno vam je:

  • 160 g maslaca
  • 150 g smeđeg šećera
  • 2 limuna
  • 200 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 100 g bijelog šećera
  • 2 jaja
  • 170 ml mlijeka
  • Ekstrakt vanilije
  • Prstohvat soli
  • Slatko vrhnje (za serviranje)

Postupak pripreme:

  1. U posudu stavite četiri žlice maslaca, dodajte smeđi šećer i kuhajte dok se sastojci ne povežu, oko dvije minute.
  2. Maknite s vatre i dodajte limun koji ste nasjeckali na tanke ploške.
  3. U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  4. U drugoj posudi izmiksajte ostatak maslaca i šećer dok se sastojci ne sjedine.
  5. Dodajte vaniliju i žumanjke.
  6. Miksajte postepeno dodajući suhe sastojke, a zatim i mlijeko.
  7. U trećoj posudi izmiksajte bjelanjke u snijeg.
  8. Pola bjelanjaka laganim pokretima umiješajte u kremu od žumanjaka, pa prebacite u posudu za pečenje na dno koje ste stavili limune u smeđem šećeru.
  9. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
  10. Kada je kolač gotov, pustite da se ohladi desetak minuta, a zatim ga brzim pokretima preokrenite na tanjur.
  11. Poslužite uz tučeno slatko vrhnje.

 

Sretni blagdani!

Posjeti Gastro.hr