Recepti 10590 prikaza 21. siječnja 2018.

Biskvit koji neodoljivo podsjeća na omiljene kolačiće

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i brz za pripremu, ovaj kolač ultimativni je zimski desert. Sadrži pet sezonskih začina, med i limun, a sjajno se slaže sa šalicom baš svakog toplog napitka.

Sezonski biskvit kolač s aromatičnim začinima idealan je za pripremu u svako doba, a da biste u potpunosti uživali u slatkim okusima, dodajte mu tučeno slatko vrhnje ili kremu od krem sira. Također, odlično će se složiti još vruć s kuglicom sladoleda od vanilije.

Iako aromom neodoljivo podsjeća na omiljene medenjake, kolač pripremljen na ovaj način bit će daleko mekši, sočniji i spužvastiji od kolačića.

 

Kolac u salici Možda vas zanima... Sjajni i brzi kolači iz mikrovalne pećnice Špajza Možda vas zanima... Sočni pijani kolač od limuna i sira Recepti

 

Želite li uživati u zdravijoj varijanti kolača, dio brašna zamijenite mljevenim orašastim plodovima poput oraha, lješnjaka ili badema. 
 

Možda vas zanima... Kao bakin: Starinski kolač od jabuka i griza Špajza

 

Potrebno vam je:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 80 g meda
  • 1 žlica đumbira u prahu
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 220 g brašna
  • 225 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • Sok pola limuna
  • Prstohvat mljevenog klinčića
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat papra
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješajte smeđi šećer, med, đumbir, cimet, prašak za pecivo, sol, muškatni oraščić, klinčić, papar i jaja.
  2. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Otopite maslac, pa ga dodajte smjesi.
  4. Dodajte brašno, a na kraju i mlijeko koje ste pomiješali s limunovim sokom.
  5. Dobro pomiješajte kako biste razbili grudice i prebacite u kalup za pečenje.
  6. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite kolač oko pola sata, dok ne postane čvrst.
  7. Ohladite i poslužite.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.