Preslatki neodoljivi macaronsi s limunom

Thinkstock
Okrugli, hrskavi izvana i kremasti iznutra, proizvode se u različitim, često pastelnim bojama i svim mogućim aromama.
Vidi originalni članak

Macarons su francuski kolačići koji su osvojili simpatije čitave planete, što svojim atraktivnim izgledom, što vanserijskim okusom. Kreirale su ih sestre karmelićanke u 18. stoljeću, krijući se u Italiji za u vrijeme Francuske revolucije.

To je kolačić od badema, šećera i bjelanjaka. Osim fenomenalnog ukusa ovi sitni kolačići izgledaju preslatko. Malo tko bi im odolio. Postoji bezbroj okusa macaronsa, vi samo trebate osloboditi maštu i igrati se bojama i okusima i svaki put napravite neku novu kombinaciju. Mi vam donosimo recept za macaronse s limunom

 

Slatki užitak Top 10 recepata za savršene macaronse

 

slastica Tart s limunom

 

Potrebno vam je:

  • 3 bjelanjka
  • 200 g šećera u prahu
  • 50 g šećera
  • 100 g mljevenih badema
  • Prehrambena žuta boja

Krema

  • 60 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 10 g kukuruznog brašno ili krupica
  • limunova korica
  • limunov sok

Priprema:

  1. Dobro izmiješajte usitnjene bademe i šećer u prahu. Istucite bjelanjke i šećer. Dodajte im žutu boju i bademe. Vrećicom za ukrašavanje istisnite krugove smjese na papir za pečenje u posudi. Ostavite sat vremena.
  2. Pecite do 12 minuta na 160°c.
  3. Za kremu izmiksajte sve sastojke osim maslaca. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne pa dodajte maslac. Ostavite da se ohladi te napravite sendviče od macarona.


 

Posjeti Gastro.hr