Prežgana juha

Topla prežgana juha nezaobilazan je zimski obrok
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 l voda
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • sol
  • papar
  • peršin, list

Priprema

  1. Od brašna i ulja napraviti zapršku.
  2. Doliti litru hladne vode i dobro promiješati i posoliti.
  3. Juhu kuhati dok ne zakipi, a kada je pri kraju, dodati papra i sitno narezanog peršina.
  4. Potom narezati kruh ili tost na sitne kockice koje prethodno treba prepržiti na malo masti.
  5. Pri posluživanju juhe, preprženi kruh staviti u posebnu zdjelicu, a može u juhu.

Izvor 24sata

Posjeti Gastro.hr