Recepti 13. listopada 2014.

Prežgana juha

Prežgana juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Topla prežgana juha nezaobilazan je zimski obrok

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 l voda
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • sol
  • papar
  • peršin, list

Priprema

  1. Od brašna i ulja napraviti zapršku.
  2. Doliti litru hladne vode i dobro promiješati i posoliti.
  3. Juhu kuhati dok ne zakipi, a kada je pri kraju, dodati papra i sitno narezanog peršina.
  4. Potom narezati kruh ili tost na sitne kockice koje prethodno treba prepržiti na malo masti.
  5. Pri posluživanju juhe, preprženi kruh staviti u posebnu zdjelicu, a može u juhu.

Izvor 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.