Prilog ili vege specijalitet: Slanutak s feta sirom

Thinkstock
Divan spoj slanutka i feta sira dodatno će začiniti origano i rajčica
Vidi originalni članak

Sjajan prilog ili glavno vege jelo koje će obožavati baš svi. Pripremite jednostavan slanutak s rajčicom i češnjakom, a zatim ga pospite feta sirom i kratko zapecite u pećnici. Divni slatko slani okusi spojit će se u nevjerojatno raskošno jelo. Poslužite ga uz rižu, kuhani krumpir, proso ili kao prilog jednostavnim mesnim jelima od piletine.

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva pelata ili 6 jako zrelih rajčica
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 konzerve slanutka
  • 1 žlica sušenog origana
  • 150 g feta sira
  • Papar, sol

Priprema:

  1. Na tavi zagrijte ulje.
  2. Dodajte pelate ili rajčicu, kratko pirjajte dok se ne pojave prvi mjehurići, a zatim dodajte češnjak.
  3. Pirjajte jednu minutu.
  4. Dodajte slanutak, origano, sol i papar.
  5. Pustite da zavrije, neka se kuha oko 15 do 20 minuta.
  6. Kad je gotovo, maknite s vatre i pospite feta sirom.
  7. Stavite u pećnicu na pet minuta, na 200 stupnjeva.
  8. Poslužite uz rižu ili kao prilog mesnim jelima.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr