DRUGAČIJI USKRS Muffini s mladim lukom i sirom

Stockfood Muffiini s mladim lukom i sirom
Slani će se muffini s mladim lukom izvrsno uklopiti uz druga jela na tvom proljetnom jelovniku..
Vidi originalni članak

Uz svježe rotkvice i hren, šunkicu i domaći kruh na blagdanskom stolu za Uskrs odlično će pristajati i ovi slasni muffini s mladim lukom i sirom. Sve što trebaš je naribati sir, narezati mladi luk i izvagati sastojke, a ostatak posla će odraditi tvoja pećnica. 

Znamo da je s ovakvim poslasticama teško čekati pa recept slobodno testiraj odmah!

 

Jeste li znali... Mladi luk - tri razloga zašto obožavamo ovo proljetno čudo

 

Muffini s mladim lukom i sirom

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice suhog origana
  • 240 ml mlijeka
  • 2 velika jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 g naribanog sira
  • 3 mlada luka

Postupak: 

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Namasti standardni kalup za 12 muffina ili pripremi 12 čvrstih košarica.
  3. Izmiksaj jaja, dodaj mlijeko i maslinovo ulje. Potom dodaj sve suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sol i origano, pa sjedini drvenom žlicom ili špatulom. 
  4. Na kraju umiješaj naribani sir i sitno nasjeckani mladi luk. 
  5. Tijestom napuni kalupe, ali ne do vrha jer će se tijekom pečenja dignuti, pa ih peci u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta. Provjeri čačkalicom jesu li gotovi.
  6. Pričekaj da se ohlade prije posluživanja!

 

Obavezno isprobaj Sezonska divota: Hrskave šparoge iz pećnice

 

Posjeti Gastro.hr