Pileći ražnjići s rajčicom i chimihurrijem

Stockfood
Vrijeme roštilja je prošlo, ali to ne znači da ne možete uživati u sjajnim pilećim ražnjićima s grilla.
Vidi originalni članak

Prizovite ljeto barem još na tren uz fine pileće ražnjiće s umakom od bosiljka. Cijeloj kombinaciji dodajte i koju cherry rajčicu pa ih grillajte zajedno s piletinom kako bi dobili na sočnosti i više okusa. Uživajte u sjajnoj kombinaciji, a usput naučite što je to chimichurri, kako se priprema i koliko je zapravo ukusan.

Potrebno vam je:

  • 3 režnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunove korice
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica meda
  • 800 g pilećih prsa
  • 500 g cherry rajčica
  • 35 g svježeg bosiljka
  • 10 g svježeg peršina
  • 2 žlice octa
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, limunov sok i koricu, med, sol i papar u posudi kako bi dobili marinadu.
  2. Piletinu nasjeckajte na manje komadiće i ubacite u marinadu.
  3. Pustite da stoji barem pet minuta.
  4. Chimichurri pripremite tako da pomiješate bosiljak, peršin, maslinovo ulje, ocat, ostatak češnjaka, sol i papar pa sve ubacite u blender i usitnite do željene konzistencije.
  5. Na drvene štapiće nabodite komadić piletine, a zatim jednu cherry rajčicu koje ste prethodno premazali maslinovim uljem.
  6. Ponavljajte postupak dok ne dođete do kraja štapića.
  7. Pecite ih na grill tavi koju ste tek lagano nauljili.
  8. Prebacite na tanjur i poslužite uz chimichurri.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr