Prokulice - blagdanski prilog iz snova

Getty Images
Uz pečeni krumpir i mlince, za blagdane poslužite i ove neodoljive prokulice.
Vidi originalni članak

Ako ste skeptični prema prokulicama, ovaj će prilog promijeniti vaše mišljenje. Med, balzamični ocat i senf stvorit će divan, hrskav pokrov, a iznutra će biti mekane. 

Budući da su ove slasne prokulice najukusnije kad su vruće, pripremite ih neposredno prije posluživanja.

 

Taman Gavrilović Bavarske knedle - sjajan, a jednostavan prilog omiljenim umacima

 

Sastojci:

  • 400 g prokulica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 ml balzamičnog octa
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica senfa
  • 2 režnja češnjaka
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Prokulice razrežite na pola.
  2. Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja na tavici i rasporedite prokulice. Pustite ih 3,4 minute, sve dok ne poprime zlatnu boju.
  3. Dodajte 50 ml vode i poklopite. Pričekajte otprilike tri minute kako bi prokulice omekšale. Po potrebi dodajte još žlicu vode.
  4. Izvadite prokulice iz tavice. Ubacite maslac, med, senf i sitno nasjeckani češnjak, balzamični ocat i promiješajte. Pričekajte da zavrije i pustite da lagano krčka 6,7 minuta. 
  5. Kad se zgusne, vratite prokulice, dobro promiješajte i kuhajte još otprilike minutu. Posolite, popaprite i poslužite odmah.

 

vrijedi isprobati Pečeni batat uklopit će se u tvoj blagdanski jelovnik

 

Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr