gastro postao
Na ovogodišnjem blagdanskom stolu posluži ovaj nesvakidašnji prilog i osvojite obitelj okusima, bojama i mirisima.
Pečeni krumpir i pire su klasici blagdanskog stola, ali to ne znači da ne možeš ponuditi i zanimljivu alternativu. Uz to, riječ je o zaista zdravom i aromatičnom prilogu koji će, sigurni smo, ubrzo postati tvoj mali ritual.
Sastojci:
- 2 srednje velika batata
- 2 jabuke
- 3 žlice kokosovog ulja
- 1 žličica soli
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica cimeta
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premaži masnoćom po izboru.
- Batat operi, oguli i nareži na kockice. Jabuke nemoj guliti, samo ih dobro operi i nareži na jednake kocke.
- Batat prelij s dvije žlice otopljenog kokosovo ulja, posoli i promiješaj.
- Peci 20-ak minuta i promiješaj jednom na sredini pečenja.
- Preostalom žlicom ulja prelij jabuke, dodaj javorov sirup i cimet pa promiješaj.
- Nakon 20-ak minuta izvadi batat, pomiješaj s jabukama i vrati u pećnicu. Povremeno miješaj i peci 15-20 minuta, sve dok batat ne poprimi smećkastu boju. Javorov će se sirup karamelizirati pa pripazi da ne zagori.
Uživaj u divnom, mirisnom prilogu!