Kreativne kombinacije boja, okusa i mirisa raznih namirnica omogućile su salatama da zauzmu posebno mjesto na tjednom meniju. Često se konzumiraju kao zasebno jelo te kombiniraju s raznim umacima, baš poput ove kombinacije pečenog batata, mrkve i zelene salate.
Uživaj u laganom sezonskom obroku!
Sastojci:
- 1 manja glavica zelene salate (oko 250 – 300 g)
- 2 manje mrkve (oko 150 g)
- 1 manji batat (oko 400 g)
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
- 1 žlica soka od limuna
Priprema:
- Oguli koru batata, nareži ga i rasporedi po papiru za pečenje.
- Batat prije pečenja prelij žlicom maslinovog ulja i pospi prstohvatom krupne soli.
- Peci na 170 stupnjeva dok ne omekša. Primijetit ćeš da je na rubovima dobio zlatnu boju.
- Dok se batat peče pripremi ostale sastojke. Zelenu salatu sitno nasjeckaj, a mrkvu naribaj.
- Začini solju, paprom, limunovim sokom i maslinovim uljem.
Slične recepte potraži na blogu To live a life!