Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem

Thinkstock
Kada se sve u proljeće budi, uberite prve plodove iz vrta, ubacite u lonac i pripremite sebi i obitelji zdrav i šaren proljetni rižot.
Vidi originalni članak

Zasitan i bogat, ovaj rižoto bit će idealan, brz i ukusan ručak tijekom tjedna. Dodajte mu dovoljno maslaca i ribanog sira kako bi bio savršeno kremast, a povrće birajte prema samo svom ukusu. 

 

Brzo uživanje Sjajan spoj: Rižoto od graška i šampinjona

 

Rižoto možete poslužiti uz sjeckani mladi luk koji će stvoriti sjajan kontrast kremastom rižotu te donijeti novu dozu sjajnih okusa.

 

to je to! Proljetna fantazija: Rižoto s mladim lukom


 

Potrebno vam je:

  • 3 žličice ružmarina
  • 200 g svinjetine
  • 3 žlice aceta balsamica
  • sol
  • papar
  • sok od limuna 
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • maslinovo ulje
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • Prstohvat slatke paprike
  • 1 šalica riže
  • 200 g tikvica
  • parmezan
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1. Pomiješajte ružmarin, nasjeckan češnjak, pola šalice maslinova ulja i malo balzamičkog octa.
  2. Začinite solju i paprom pa ulijte limunov sok.
  3. Prelijte preko mesa i marinirajte bar sat vremena ili tijekom noći.
  4. U velikoj tavi ugrijte još malo ulja i maslac.
  5. Dodajte meso narezano na kockice i pržite nekoliko minuta sa svake strane.
  6. Izvadite iz tave, ostavite sa strane pa začinite.
  7. Na zagrijanom ulju u tavi prepržite luk.
  8. Kad postane proziran, umiješajte češnjak.
  9. Dodajte rižu i pržite dvije minute.
  10. Začinite solju, paprom i paprikom u prahu.
  11. Ugrijte temeljac pa dodajte pola šalice u rižu.
  12. Kad ispari, ponavljajte postupak dok ne potrošite temeljac.
  13. Dodajte narezane tikvice i maslac.
  14. Ako je potrebno, dodajte još malo soli i papra. Dodajte meso i pospite naribanim sirom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr